De functie van hydrokorrels

Bijgewerkt: 10 sep 2019

Bij het planten van een pot gebruiken de meeste mensen alleen maar potgrond in de pot. Dit is alleen ten strengste af te raden. Door alleen maar gebruik te maken van potgrond loopt de plant een heel groot risico dat de plant het niet overleefd en gaat rotten. Om te voorkomen dat de plant gaat rotten, moet je naast potgrond gebruik maken van hydrokorrels. Maar wat zijn hydrokorrels, en waarom zorgen deze korrels ervoor dat je plant langer blijft leven?


Iedereen kent ze wel de kleine korrels die gemaakt worden van klei. Meestal worden ze gebruikt voor decoratie in de pot, maar ze hebben zeker een erg belangrijke functie bij de verzorging van de plant. Zo zorgen de korrels er vooral voor een betere afvoer van het water. Daarnaast droogt de potgrond minder snel uit wanneer je van dit product gebruik maakt. Veel mensen kopen vaak nepplanten voor in de kamer, omdat ze denken dat een kamerplant te veel verzorging nodig heeft. Het is jammer dat echte kamerplanten vervangen worden in kunstplanten, wat echt niet nodig is. Het gebruik van hydrokorrels maakt het verzorgen van de plant dusdanig gemakkelijk dat het voor de consument een stuk minder risico met zich meebrengt om een echte kamerplant in huis te nemen.


Het grote voordeel van een kamerplant ten opzichte van een kunstplant is dat een echte plant ervoor zorgt voor luchtzuivering in de kamer. Waar een kunstplant alleen zorgt voor decoratie in het huis, zorgt een echte kamerplant dus voor een veel belangrijker doeleinde.

Planten zorgen voor luchtzuivering in huis wat helpt tegen stress en meer zuurstof in huis.

Het gebruik van een echte kamerplant helpt dus naast decoratie voor luchtzuivering in huis. Deze luchtzuivering zorgt voor meer zuurstof in de kamer. Door gebruik te gaan maken van hydrokorrels is de verzorging van kamerplanten makkelijk te realiseren. Voor elke plantenhouder is het dus aan te raden om elke planten pot te voorzien van genoeg hydrokorrels.


150 keer bekeken

Copyright © 2019 By Living Art. All Rights Reserved. By Living Art  KVK:74680471