De kunsttrends van 2019

Bijgewerkt: 3 sep 2019

Veel mensen hebben thuis kunst aan de muur. Kunst zorgt ervoor dat woningen persoonlijkheid uitstralen. Kunst kan je zien als creaties die door mensen gemaakt worden. Denk hierbij aan beeldhouwen, schilderijen, tekeningen of poëzie.


In veel huisstijlen zie je vooral schilderijen, ofwel kunst aan de muur. Er wordt hiervoor gekozen, omdat muren in principe helemaal leeg zijn en mensen dit willen opvullen met iets moois, iets vrolijks, iets dat aanspreekt. Het moet dus iets met hen doen.


Kunst aan de muur zorgt dus voor persoonlijkheid in huis. Dit is in veel verschillende stijlen uit te drukken. Kunst is een expressie wat ervoor zorgt dat ieder kunstwerk een eigen verhaal heeft. Dit is logisch, aangezien kunst een prijs kent en het vanaf moment van aankoop deel uitmaakt van je interieur. Er zijn een aantal trends de laatste jaren gerelateerd aan kunst die in korte tijd erg populair zijn geworden. De meest populaire trend zijn metalen kunstwerken. Metaal staat in 2018 centraal in woningen. Vooral zwart en goud speelt een belangrijke rol. Het samenvoegen van deze metalen geeft een mooi effect, en past geheel bij 2018. Ook oud metaal of metaal dat een beetje verroest is past bij het nieuwe interieur van dit jaar.Een andere hele mooie trend op het gebied van kunst zijn planten en bloemen aan de muur. Je kan dit op verschillende manieren interpreteren. Zo kan je dit gebruiken als een normaal schilderij of foto van deze bloemen of planten, maar de grootste trend is toch wel de verticale tuin. Een verticale tuin geeft een levendige sfeer aan je interieur. Dit komt oorspronkelijk van de verticale plant wall. Deze kan je buiten ophangen in de achtertuin of op het balkon.

Sinds korte tijd zijn deze plant walls er ook voor binnenshuis. Deze walls zijn makkelijk te verzorgen en zorgt voor een mooie, groene levendige uitstraling. Naast dat dit zorgt voor een uniek interieur en een mooie uitstraling, zorgen planten ook voor een hogere luchtzuivering in het huis. Dit verhoogt de zuurstof en verlaagt hierdoor bijvoorbeeld de stress. Nadeel is dat zo’n groene wand zich niet echt leent voor persoonlijkheid. Je kan een plant wall geen eigen verhaal geven. Hang maar eens een schilderij tussen je planten. Dat zal niet echt een goed gevoel geven.Living Art

Dit verhoogt de zuurstof en verlaagt hierdoor bijvoorbeeld de stress. Nadeel is dat zo’n groene wand zich niet echt leent voor persoonlijke kunst. Hang maar eens een schilderij tussen je planten. Dat zal niet echt een goed gevoel geven.Ergens zou je verwachten dat de kunst van nu en de groene wanden zich gaan verenigen. Hoe is nog maar de vraag? Dit blijven wij dan ook goed in de gaten houden.


Wil jij nou meer van onze producten zien en op de hoogte blijven van de laatste kunsttrends? Of wil je inspiratie opdoen? Kijk dan snel op onze Instagram pagina!37 keer bekeken

Copyright © 2019 By Living Art. All Rights Reserved. By Living Art  KVK:74680471