Leef je nou echt gezonder door planten in huis?

Iedereen kent het wel: planten zuiveren de lucht van CO2, maar wat halen planten echt uit de lucht en hoeveel? Wat zijn nog meer de voor en nadelen van planten? Dit hebben we uitgezocht…!


Planten nemen verschillende stoffen op zoals CO2 maar ook fijnstof, deze stoffen heeft de plant nodig om te groeien en met het water en zonlicht ontstaat er fotosynthese. Hiermee maakt de plant glucose aan waarmee hij kan groeien, de plant stoot dan waterdamp en zuurstof uit.


Misschien heb je dit ooit wel eens bij de biologie les gehad. maar weet je ook hoeveel planten je nodig hebt om een ruimte bijvoorbeeld je woon- of slaapkamer te kunnen reinigen van fijn stoffen en CO2.

Op het internet valt er veel over te vinden. Zo zou een varen met potmaat 12cm 23 M2 reinigen en bijvoorbeeld een klimop van potmaat 12cm 16 M2. Een andere website vertelt dat het sterk afhankelijk is van wat voor soort plant en uit wat voor klimaat de plant komt. Dit klopt omdat planten in een droog klimaat zoals cactussen, het water zo lang mogelijk vasthouden. Hierdoor hebben ze minder huidmondjes dan tropische planten waar planten wel genoeg water krijgen. Hoe meer huidmondjes hoe meer lucht ze opnemen en dus ook zuiveren.

Ook is er een Nederlands onderzoek geweest naar de leerprestaties onder kinderen, waar planten bij in de klas is gezet. Er werden twee groepen gemaakt en de prestaties van de klas waar het aanbevolen minimum aantal planten per lokaal hadden gemiddeld 20% betere prestaties! De kinderen hadden ook minder gezondheidsklachten dan de controle groep die geen planten in hun schoolklas hadden. Planten zijn dus misschien wel de makkelijkste manier om je kind zijn school prestaties te verhogen!


Ook is het van belang dat de plant in het donker of licht staat en wat voor soort plant het is. Andere bronnen vertellen dat je drie middelgrote luchtzuiverende planten nodig hebt voor 75 vierkante meter kantoorruimte om meer dan de helft van de schadelijke stoffen te zuiveren.

Je moet goed opletten of de plant goed is in luchtzuivering.


We hebben alvast een lijstje voor je gemaakt met goede luchtzuiverende plantenTips


1. De areca palm ook wel de goudpalm genoemd. Deze plant staat er bekend om dat hij veel verschillende giftige stoffen uit de lucht haalt.2. De spathifyllium ook wel de lepelplant genoemd. Deze sierlijke plant is erg makkelijk in verzorging een geeft mooie witte bloemen

3. De hedera ook wel de wel bekende klimop. Hij staat bekend als buitenplant maar werkt ook prima voor binnen als luchtzuiverende plant

Wil jij nou meer van onze producten zien? Of wil je inspiratie opdoen? Kijk dan snel op onze Instagram pagina!

26 keer bekeken

Copyright © 2019 By Living Art. All Rights Reserved. By Living Art  KVK:74680471