Plantverzorging hoeft niet moeilijk te zijn!

Bijgewerkt: 10 sep 2019

Iedereen die van planten houdt heeft er helaas wel eens mee te maken gehad, een plant die doodgaat. Regelmatig weten mensen niet de precieze reden van het doodgaan van de plant. Krijgt de plant te weinig zonlicht? Of is het een gebrek aan water? Hoe kan je dit soort problemen nou voor zijn? Door middel van deze blog willen wij je een aantal tips meegeven om de levensduur van planten te verlengen.

1. Hoeveel water heeft mijn plant nodig?

Geef de plant de juiste hoeveelheid water. Het klinkt ongelofelijk makkelijk, helaas is dat niet zo. Er zijn natuurlijk veel verschillende planten, ook heeft niet elke plant dezelfde hoeveelheid water nodig. Jij als lezer vraagt je natuurlijk af hoeveel water je moet geven, dat gaan wij beantwoorden. Wij van Living Art categoriseren kamerplanten op 3 manieren, veel, gemiddeld en weinig. Veel betekent dat de grond van de kamerplant altijd vochtig moet zijn. Gemiddeld betekent dat de grond van de kamerplant kort uitgedroogd moet zijn voordat er opnieuw water wordt gegeven. En dan de laatste categorie, weinig betekent dat dat de kamerplant een langere tijd moet uitgedroogd zijn voordat je opnieuw water geeft.

2. Planten hebben ruimte nodig!

Geef je kamerplant de ruimte, zet je plant niet zomaar in een hoek. Een plant heeft ruimte nodig. Zet je plant ook niet zomaar op een plek waar het druk is qua meubels anders heeft de plant niet genoeg ruimte en zal dit het groeiproces van de plant verstoren. Dit is vooral belangrijk bij planten die nog volop in de groei zijn.

3. Houd je planten schoon!

Houd je kamerplanten schoon, denk hierbij aan stofjes etc. Haal af en toe een veger langs je kamerplant zodat ze weer kunnen ademen. Doe je dit niet zal de gezondheid van je plant achteruit gaan.

4. Het apparaat dat al je problemen verhelpt!

Tegenwoordig zijn er ook apparaten die de conditie van de plant kunnen bijhouden, bijvoorbeeld een smartplant sensor (zie foto).

Dit apparaat steek je in de pot, vervolgens download je de applicatie op je telefoon.

Dit apparaat ziet de temperatuur van de plant, hoeveelheid vocht, de belichting en of je plant voeding nodig heeft. Eigenlijk een apparaat om je plant optimaal te monitoren en te verzorgen. Wij van Living Art brengen dit apparaat binnenkort zelf op de markt! Wil je hiervan op de hoogte blijven? Kijk dan snel op onze productpagina!

Wij weten zeker dat jullie als plantenliefhebbers wat aan deze tips hebben. Heb jij zelf ook nog een aantal tips en wil je die met ons delen, mail ons op info@livingart.nl

31 keer bekeken

Copyright © 2019 By Living Art. All Rights Reserved. By Living Art  KVK:74680471